Blog

Limited Edition

National-Gallery-of-London

Wij van Wandelstokkopen.nl zijn erg blij om de nieuwe Limited Edition te mogen aankondigen. Een nieuwe collectie wandelstokken geproduceerd onder de licentie van ‘The National Gallery Company, London’ in samenwerking met Classic Canes.

Drie patronen zijn ontwikkeld gepasseerd op Vincent van Gogh’s Sunflowers (1888), Ambrosius Bosschaert the Elder’s A Still Life of Flowers in a Wan-Li Vase (1609 -1610) and George Stubbs’ Whistlejacket (ongeveer 1762)

Directrice Charlotte Gillan van Classic Canes zei: ‘it is an honour to work with the National Gallery Company to produce walking stick based on these world famous pain thins. We think they will be of great interest to our stockists around the world and hope they will introduce Classic Canes to other retailers here and abroad who have not sold walking sticks before.’

Judith Mather van the National Gallery Company zei: ‘We are very exited that Classic Canes has produced these Beautiful, high quality walking sticks. The paintings are replicated beautifully and they are a great addition to the licensing programme.’

De wandelstok oogst

Het oogsten van wandelstokken

In de koude wintermaanden wordt er hard gewerkt om de wandelstok oogst te voltooien, voordat het sap weer in de bomen stijgt, wat tot een einde van het zaag seizoen leidt. Links op de foto ziet u Ben de geschikte takken van de boom afzagen.

De boom is ongeveer vier jaar geleden gesnoeid zodat er nieuwe scheuten konden ontstaan voor een nieuwe oogst. De takken zijn nu, na vier jaar, dik genoeg in diameter om er wandelstokken van te kunnen maken.

Nadat de geschikte takken zijn afgezaagd en klaar zijn voor het stomen, rechttrekken en het afwerken tot de uiteindelijke houten wandelstok, worden de takken voor minstens één jaar overgebracht naar de droogruimte.

Voor kopers met een ecologisch belang is het belangrijk te weten dat het snoeisysteem zeer gunstig is voor de inheemse flora en fauna en volledig duurzaam is.

Wandelstokkopen.nl steunt “Lopen voor Lyme”

Lopen voor Lyme

De ziekte van Lyme is een multi systeem aandoening, die in verschillende fase kan verlopen. Veroorzaakt door de Borrelia Bacteria is de ziekte van Lyme de snelst groeiende infectieziekte van Europa.

“Lopen voor Lyme” is een wandel en hardloop event voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. De deelnemende teams proberen zoveel mogelijk funding op te halen voor de patiënten waar ze voor lopen.

De eerste editie van Lopen voor Lyme vindt plaats op zaterdag 9 april 2016 op het Henschotermeer te Woudenberg.
Het doel: creëren van Lyme awareness en het ophalen van funding voor het bekostigen van (buitenlandse) behandelingen, medicijnen, onderzoeken en dergelijke. Al het gedoneerde geld gaat direct naar de patiënten toe, dus geen tussenkomst van stichtingen of andere partijen.

Team Powerhouse”
Lianne, 24 jaar, nu 3 jaar chronische lyme en een co-infectie. Wat in beginsel met een nierbekkenontsteking werd afgedaan bleek inmiddels chronische lyme te zijn geworden. Na de nodige ziekenhuis bezoeken is ze nu onder behandeling van een orthomoleculaire arts.

Lianne heeft haar studie, technische bedrijfskunde opgegeven en kan niet meer voor zichzelf zorgen. Lopen gaat heel moeilijk en daarom heeft ze een rolstoel nodig voor de langere stukken. Tevens heeft zij Alzheimer light en veel overgevoeligheden voor voeding ontwikkeld.

Wij van wandelstokkopen.nl vinden Lyme een serieuze ziekte waar mensen nog te weinig van weten en wij willen graag “Lopen voor Lyme” sponsoren. Van iedere wandelstok die door u word besteld op www.wandelstokkopen.nl of www.wandelstokkopen.be doneren wij €1,- aan “Team Powerhouse”