✓ Gratis verzending in NL en BE  ✓ 30 dagen retourrecht  ✓ Al 9 jaar de wandelstok expert

wandelstok

✓ Gratis verzending NL/BE  ✓ 30 dagen retourrecht  ✓ Al 9 jaar wandelstok expert

Outdoor wandelstok

Ons assortiment outdoor wandelstokken is erg divers. Zo hebben wij naast Nordic Walking stokken voor actieve wandelingen over verharde wegen en trekking stokken voor in de bergen, ook mooie herdersstaffen en jachtstokken om jouw te ondersteunen tijdens mooie wandelingen in de natuur!

Nordic Walking stokken categorie
Trekkingstokken categorie
Herdersstaffen categorie
Jachtstokken categorie

Outdoor wandelstok kopen

Een outdoor wandelstok koop je als je graag buiten fysieke inspanning levert door middel van wandelen. Dit kan met Nordic Walking stokken op verharde wegen of bospaden, of door middel van trekkingstokken die je de nodige ondersteuning geven tijdens hike tochten door de bergen. Een leuk alternatief zijn onze mooie herdersstaffen of jachtstokken! Deze mooie alpenstokken van hout zijn met de handgemaakt en ideaal voor buiten wandelingen.

Voordelen van outdoor wandelstokken

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van outdoor wandelstokken van ondersteuning tijdens een tocht. Hieronder worden een aantal van deze voordelen uitgelicht:

Evenwicht: met een outdoor wandelstok blijf je beter in balans, zeker wanneer je in gebieden met een ongelijke ondergrond loopt. Dit heeft als groot voordeel dat het wandelen veiliger wordt. Op deze manier gebeuren er minder snel ongelukken.

Ontlasting van rug: tijdens het wandelen met ondersteuning van een outdoor stok worden verschillende lichaamsdelen ontlast. Denk aan de rug, knieën en spieren. Dit betekent dat je minder snel vermoeid raakt tijdens de trekking, en dat je het wandelen langer volhoudt.

Rechte houding: Outdoor wandelstokken zorgen ervoor dat je meer rechtop loopt. Dit is voordelig voor de gezondheid, aangezien een rechte houding beter is voor de rug. Zeker wanneer er met een rugzak gewandeld wordt, is het daarom een goed idee om met outdoor stokken te lopen.

Naast het aanschaffen van goede wandelschoenen zijn een paar ondersteunende walking sticks zeker een aanrader. Vooral als je wat slechter ter been bent is het een must.

Wat zijn extra belangrijke kenmerken van een outdoor stok?

Materiaal: Outdoor wandelstokken zijn meestal gemaakt van lichtgewicht materialen zoals aluminium, carbonvezel of een combinatie van beide. Deze materialen zorgen ervoor dat de stokken stevig zijn maar niet te zwaar om mee te dragen. Ook hebben wij outdoor wandelstokken van hout in ons assortiment.

Verstelbaarheid: Veel wandelstokken zijn verstelbaar in lengte. Dit is handig omdat je de lengte kunt aanpassen aan het terrein en je eigen lengte. Sommige modellen hebben verstelsystemen met klemmen, terwijl andere gebruikmaken van draaimechanismen.

Grepen: De handgrepen van wandelstokken zijn meestal ergonomisch ontworpen om comfortabel in de hand te liggen. Ze kunnen worden gemaakt van materialen zoals kurk, schuim of rubber. Sommige grepen hebben extra kenmerken, zoals ingebouwde polsbanden of verlengde gripgebieden om bij het klimmen steun te bieden.

Punten: De onderkant van wandelstokken heeft punten, meestal gemaakt van hard rubber of carbide, voor goede grip op verschillende oppervlakken, van modderige paden tot rotsachtige ondergronden. Sommige modellen hebben verwisselbare puntensets voor verschillende terreinomstandigheden.

Voordelen: Het gebruik van outdoor wandelstokken biedt verschillende voordelen, waaronder verminderde belasting van de knieën en enkels, verbeterde stabiliteit, en de mogelijkheid om druk van het bovenlichaam te verlichten tijdens het klimmen of afdalen.

Toepassing: Outdoor wandelstokken worden gebruikt bij verschillende activiteiten, zoals wandelen, trekking, backpacken en bergbeklimmen. Ze zijn vooral handig bij lange afstanden, het oversteken van beken of rivieren, en het bewandelen van steile hellingen. Ze worden ook wel een alpen stok genoemd.

Hulp nodig?

Bij het kiezen van outdoor wandelstokken is het belangrijk om rekening te houden met je eigen behoeften, het terrein waarin je gaat wandelen en je persoonlijke voorkeuren. Heb je graag advies om tot de juiste keuze te komen? Of speel je graag buiten golf en ben je op zoek naar een golfparaplu? Neem dan contact op met onze klantenservice.

De waardering van www.wandelstokkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 160 reviews.